Skip to main content

El FC Barcelona, campió de la Supercopa d´Espanya

El FC Barcelona va doblegar el Reial Madrid aquest diumenge al King Fahd International de Riad per conquistar la Supercopa d’Espanya i tallar la set de títols al quadre blaugrana, el primer a l’era Xavi, amb els gols de Gavi, Lewandowski i Pedri.

L’equip de Xavi Hernández va imposar la gana davant un defensor del títol que no va estar encertat ni en atac ni en defensa. Els blancs van regalar als gols del seu etern rival i es van veure superats per un Barça que torna a guanyar un títol, com no feia des de la Copa del Rei del 2021, i s’omple de confiança per a la resta de temporada. Benzema va maquillar el resultat a l’última jugada.

Els gols de Gavi i Lewandowski, al primer temps, i Pedri, ja al segon, amb molta col·laboració de la defensa rival, van donar un títol al Barça que no assaboria des de la Copa del Rei del 2021.

Al King Fahd International, el conjunt de Carlo Ancelotti va optar per una pressió avançada que va ofegar per moments la sortida de pilota culer. Tot i així, la idea del tècnic de Terrassa de posar quatre centrecampistes, com al Metropolità, i ubicar Araujo al carril dret per frenar Vinicius va acabar per donar els seus fruits en forma de possessió i de gols.

Frenètic inici del xoc que va deixar al principi un intercanvi de cops com si fos un combat de boxa. Precisament en un va trobar el Barcelona el premi del gol després d’un error de la defensa madridista. Rüdiger va regalar una pilota a la frontal que va acabar filtrant Lewandowski per a Gavi dins de l’àrea. El jugador del planter va armar un xut amb l’esquerra per superar Courtois i signar el 0-1.

El Madrid, imprecisos en defensa i desapareguts en atac

Bons minuts del conjunt culer que no va deixar d’intentar-ho una vegada i una altra davant un Reial Madrid incapaç de reaccionar. Imprecisos en defensa i desapareguts en atac, el conjunt de Carlo Ancelotti no va poder fer res més a veure com els catalans posaven el segon abans del descans. Al contrari que al primer, aquesta vegada va ser Gavi qui li va posar una pilota en safata perquè Lewandowski sentenciés abans del final de la primera part.

El tècnic italià va decidir moure la banqueta després de la represa per donar entrada Rodrygo en detriment d’un Camavinga molt superat. Tot i així, el bon fer del Barcelona va ser una llosa per a la fràgil defensa blanca. Una altra vegada Courtois va tornar a sortir al rescat amb una altra parada de mèrit a Dembélé, que va buscar el xut creuat, però va topar amb el peu salvador del porter belga.

A diferència de moltes ocasions aquesta temporada, aquesta vegada el conjunt de Xavi Hernández sí que va ser capaç de guardar el resultat i fins i tot ampliar-lo després d’un recital de futbol ofensiu. Així, abans de complir-se el 70′ Gavi es va aprofitar d’un altre error en la circulació de pilota madridista per posar una centrada mesurada al segon pal on Pedri només va haver d’empènyer-la.

Tercer cop del Barcelona, que sabedor de la seva renda va optar per un tipus de joc més conservador als instants finals. El Reial Madrid va voler aprofitar-ho i encara que va avisar primer amb un bon xut de Rodrygo que va tapar Ter Stegen, va trobar el premi a l’últim minut del descompte amb un gol de Benzema que sense transcendència en el resultat només va servir per maquillar la mala imatge mostrada durant els noranta minuts anteriors.

Catorzena Supercopa d’Espanya

El FC Barcelona ha aconseguit la catorzena Supercopa d’Espanya de la història i ha ampliat el seu avantatge respecte al conjunt blanc a dos títols.

El quadre blaugrana va aconseguir la primera corona sota l’actual format de competició de fase final amb quatre equips i la segona obtinguda fora d’Espanya, ja que va guanyar la Supercopa del 2018, disputada a partit únic a Tànger (Marroc) davant el Sevilla (2- 1), amb una diana del francès Ousmane Dembele als 78 minuts.

Aquesta era la darrera Supercopa que havia aconseguit el Barcelona, que va aconseguir els seus altres títols els anys 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013 i 201.

Gavi, millor jugador de la final

L’espanyol Gavi, futbolista del Barcelona, ha estat nomenat millor jugador de la final de la Supercopa d’Espanya, en què va marcar el primer gol i va donar dues assistències.